Om oss - Nærområdet

Nærområdet

I Dyretråkket borettslag er det godt å bo og her kan du bo hele livet. Her går barna trygt uten å krysse bilveier, vi feirer små og store begivenheter sammen. På vinteren går vi til slalombakken og på sommeren rusler vi til vår egen strand - Hvervenbukta.
Dyretråkket borettlag er en oase like utenfor sentrumskjernen i Oslo.

Søndre Aas gård
Vegg i vegg med Bertramjordet borettslag og Rosenholmveien finner du Søndre Aas gård. Gården er finansiert av bydelen og driftet av en lokal familie i åresvis. Her finner du griser, hester, høner, haner, påfugl og en dam med frosker i. Her kan barn i alle aldre ri, det er marked med salg av alt fra såper til syltetøy rundt juletider og på sommertid ser du joggere og turgåere i fleng.

Hvervenbukta
Hvervenbukta ligger i kort gangavstand fra vårt borettslag. Der har du det populære serveringsstedet Anne på landet, stranddusj, toaletter, stor gressplen, skyggefulle trær og sandstrand.

Skoler
Barna som bor på Dyretråkket borettslag tilhører Rosenholm skole 1.-7. trinn.
​Det tar barna 5 minutter å gå til skolen (kanskje mer fordi barna bruker å leke med andre barn i nabolaget på vei til skolen. Skoleveien er bilfri.

Barne og Ungdomssenteret på Holmlia (BUSH)
Fra 4. klasse kan alle barn være på Barne og Ungdomssenteret på Holmlia (BUSH) hver dag etter skolen. Her serveres middag for en femmer, barna får leksehjelp og kan bedrive et utall aktiviteter; air hockey, play station, musikkrom, klatrevegg, gymsal, disco, bildestudio, musikkstudio, og foto- og video. Visste du at BUSH er kåret til Norges beste ungdomsklubb?

Holmlia Bibliotek 
Bibliotek ligger på Holmlia Senter som er ca 20 min gange eller 5 min med buss.

RUSH
RUSH er tramplineparken i Rosenholmveien. Her kan barna hoppe til de ikke har pust igjen på et bredt utvalg trampoliner. Perfekt for helgesyssel, bursdager eller for oss som bor så nær - hverdagskos. Alt de trenger er sklisokker og god balanse (eller et ønske om det).

Holmlia Sportsklubb
Holmlia Sportsklubb har tilbud innen basketball, dans & ballett, fotball, innebandy, turn og håndball. Sportsklubbens verdier er:
Romslighet - Vi skal være en inkluderende klubb og gi tilbud ut fra den enkeltes forutsetning.
Entusiasme - Vi skal ha kompetente ledere, trenere og ansatte som sørger for gode aktiviteter.
Rettferdighet- Vi skal arbeide for gode holdninger.

Vær stolt- festivalen
For voksne er denne festivalen en drøm. Barn og unge blir underholdt mens vi kan smake på mat fra alle verdens hjørner. Bokstavelig talt.  Festivalen er en matreise fra morgen til kveld mens barna blir underholdt av utstillere og alt som skjer på scenen. Foran våre venner har store talenter underholdt, og vi selv om vi ikke vet programmet enda, vet vi at vi vil storkose oss to dager i juni. 

Grendehuset Øst 
​Er det noen som i fremtiden skal leie Grendehuset øst, må dere ta direkte kontakt med Bertramjordet Borettslag, som har tatt over Grendehuset fra 01.01.2019 . Dette gjelder også forespørsler om priser og om det eventuelt er ledig. Styret kan nås på telefon mandag til fredag kl 10-15 tlf: 90 25 11 12 eller 90 24 51 08. E-post: styret@bertramjordet.no 
Se mer informasjon på grendehuset.bertramjordet.no

Legesentre
​Alpha Legegruppen AS
Bertramjordet Medisinske Senter
Holmlia Legesenter

Benjamins Minnefond
Det var Benjamins mor, Marit Hermansen, som tok initiativet til Minnefondet. Reaksjonene blant folk flest etter drapet var så sterke at hun fikk et hav av henvendelser og uttrykk for medfølelse. Hun henvendte seg til Antirasistisk Senter for å kanalisere engasjementet inn i ryddige og verdige former. Dette resulterte i opprettelsen av Benjamins Minnefond som gir støtte til lokalt antirasistisk arbeid over hele landet.
For mer informasjon: www.benjaminsminnefond.no