Temaer - K-O

Komprimatorbilen

To ganger i året har Dyretråkket borettslag containerdag for storsøppel. Da kommer det en komprimatorbil og henter avfallet ditt. Du kan kaste storsøppel (ikke oppussingsarbeider, hvitevarer, stein, radiator m.m.) som du ikke får kastet i det ordinære søppelanlegget til daglig. 
Slik foregår det:

Du kan sette ut det du vil kvitte deg med utenfor der du bor fra kl. 15.00 dagen før komprimatorbilen kommer. Det må plasseres slik at det ikke sperrer veinett og framkommelighet i borettslaget.

Gjenbruk er supert så ta deg gjerne en tur rundt på ettermiddagen/kvelden før og ta ting du vil ha.

Alt som er lagret ulovlig på fellesarealene (oppganger og bodganger) vil bli kastet denne dagen.

Det vil bli plassert to bur på midtre tun for småelektrisk avfall og malingsspann. Det kan altså IKKE hensettes sammen med det andre avfallet utenfor din bolig.

Minner også om at dette ikke er et tilbud for deg som pusser opp og har store mengder byggeavfall - det må du sørge for å frakte bort selv og må inngå i oppussingsbudsjettet. Vi betaler pr. tonn slik at jo mer vi kaster, jo dyrere blir det for borettslaget.

Bur for småelektrisk avfall og malingsspann
I buret for e-avfall kan man kaste alt  av småelektriske ting som blant annet data, kabler, barbermaskiner, husholdningsapparater som støvsuger, brødrister, kaffetrakter, tv, miksmaster, vannkoker, lamper, lampetter, radioer, stereoanlegg osv. Burene vil stå ved den store lekeplassen ved D.32 på selve container-dagen. (Nb! Her skal det ikke kastes bilbatterier).

Følgende er definert som spesialavfall og kan ikke kastes:
Stein, radiator, brann- og eksplosjonsfarlige gjenstander, bilbatterier, gipsplater og impregnert treværk må kastes på egne miljøstasjoner, for eksempel Grønmo gjenbruksstasjon, Sørliveien, 1279 Oslo.

Hvitevarer som kjøleskap, fryser, komfyr med mer kan kastes hos for eksempel Grønmo gjenbruksstasjon, Sørliveien, 1279 Oslo eller Elkjøp, Vinterbro.